luni, 10 iunie 2013

Despre noi...

Partenerul nostru principal, Consiliul Şcolar al Elevilor din CNGC Motru, a scris despre noi pe blogul său.
Mulţumim pentru tot sprijinul acordat pe întreaga durată a campaniei!


Sfârşitul campaniei...

Iată că a trecut şi timpul şi am ajuns în ultima zi de campanie. Uitându-ne în urmă, realizăm că a fost o perioadă frumoasă pe care nu o vom uita, căci a însemnat o experienţă unică pentru noi.
La final, vrem să împărtăşim cu dumneavoastră ceea ce a însemnat pentru noi "Europa mai aproape de CNE". Vă mulţumim!

Vânzarea obiectelor obţinute în ateliere

Astăzi am permis şi celorlalţi elevi din şcoală să vadă obiectele realizate în cadrul atelierelor noastre de lucru. Imediat au existat şi oferte de cumpărare, însă nu am impus pe produse un anumit preţ, ci a rămas la latitudinea fiecăruia să ofere cât doreşte; în acest fel şi-au simţit şi copiii munca apreciată.
De altfel, urmează ca din banii obţinuţi să cumpărăm alte materiale pentru desfăşurarea următoarelor activităţi în atelierele de lucru şi să premiem cu o carte cel mai inventiv produs.
Aşteptăm de asemenea să primim de la copii paginile de jurnal în care aceştia şi-au scris impresiile (pentru a le împărtăşi cu noi) după fiecare activitate desfăşurată cu ei . Pentru noi sunt importante şi vor fi dovada că "Povestea noastră a început deja".





EuroTeen's place


În Colegiul Naţional "George Coşbuc" există un "colţ" dedicat campaniei noastre de promovare a valorilor europene în contextul cetăţeniei active şi a antreprenoriatului social, în care se găsesc desene, planşe şi afişe. Locul nostru este plin de culoare şi veselie, şi în cea mai mare parte este rezultatul activităţilor desfăşurate de copii în atelierele de lucru. Prin intermediul acestui colţ de promovare am reuşit să atragem şi mai mult atenţia asupra noastră şi a scopului nostru.




duminică, 9 iunie 2013

Training "Autocunoaştere şi dezvoltare personală" - a doua parte

Astăzi ne-am întâlnit pentru a doua parte a training-ului cu tema "Autocunoaştere şi dezvoltare personală". Rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor, în câteva cuvinte, o experienţă frumoasă şi de neuitat.

Îndemn pentru Europa!

Vă invităm să urmăriţi un scurtmetraj realizat cu ajutorul copiilor cu care ne-am desfăşurat activităţile din cadrul afacerii noastre sociale:

sâmbătă, 8 iunie 2013

Dăruieşte fără să-ţi aduci aminte, primeşte fără să uiţi...

Tanti Tiţa este o bătrânică din satul Olteanu, în vârstă de 84 ani, al cărei soţ şi fiu au murit de mult, lăsând-o singură şi a nimănui. Are doar o casă sărăcăcioasă şi trăieşte din mila vecinilor. Până acum ceva timp primea ajutor social de la primărie, dar i l-au tăiat deoarece nu mai îndeplinea condiţiile, având în proprietate o casă (degradată) împreună cu terenul din jurul acesteia.
Am aflat despre situaţia ei de la săteni, şi nu am putut rămâne indiferenţi. I-am adus alimente, neavând fântână în curte, am aprovizionat-o cu apă, şi pentru câteva momente am făcut-o să uite de greutăţi şi de durerile bătrâneţii. Noi vom continua să o vizităm, pentru că este o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutorul nostru.

Training "Autocunoaştere şi dezvoltare personală"

Pentru a putea fi un bun cetăţean, şi pentru a-ţi putea aduce aportul la dezvoltarea societăţii, credem că mai întâi trebuie să te cunoşti, şi apoi să te dezvolţi personal.
Asta ne dorim mai întâi pentru elevii de la Colegiul Naţional "George Coşbuc", aşa că astăzi am organizat un training cu ajutorul doamnei formatoare Vasilica Udriştioiu, având tema "Autocunoaştere şi dezvoltare personală". Activităţile din cadrul acestui modul s-au dovedit utile atât pentru noi, cât şi pentru colegii noştri, şi abia aşteptăm ziua de mâine, pentru a-l putea finaliza.
Vă invităm să urmăriţi cum ne-am descurcat azi:

vineri, 7 iunie 2013

Să dezbatem tema cetăţeniei active...

După cum ştiţi, cetăţenia activă a fost o temă dezbătută des în ultimul timp. Deşi suntem convinşi că cetăţenia activă este un lucru benefic pentru societate, ne-am decis să organizăm un meci demonstrativ de debate pe această temă. Activitatea a fost frumoasă şi mulţumim elevilor care s-au bucurat să pregătească moţiunea în scopul susţinerii meciului demonstrativ.






Guvernul

Opoziţia





"Cetăţeanul european de mâine"

Astăzi am desfăşurat concursul "Cetăţeanul european de mâine", secţiunea de cultură generală. Concursul a fost individual şi elevii au avut de răspuns la 20 de întrebări tip grilă cu 3 şi 4 variante de răspuns, despre Uniunea Europeană, în 15 minute.








După aceea a urmat corectarea lucrărilor, unde am fost ajutaţi de domnii profesori de istorie Negrea Nicolae şi Bivolaru Marcela.




Câştigătorii concursului au fost:
Premiul I: Pătru Raluca Diana
Premiul II: Vintilescu Delia Andreea
Premiul III: Negrea Nicolae Alexandru
Menţiune: Mihart Ion Cristian

poză cu noi şi câştigătorii concursului


cu diplomele neştampilate încă:))

Le mulţumim tuturor ce s-au implicat în concurs.

”Joaca este începutul cunoașterii.” ( George Dorsey)

Tot în cadrul afacerii nostre sociale am organizat şi activităţi de loisir pentru a diminua unele probleme specifice vârstei, pentru a ne distra împreună şi a descoperi noi talente şi calităţi prin jocuri. Copiii au dat dovadă de perseverenţă, ingeniozitate, dexteritate, au lucrat bine în echipă şi au fost încântaţi de activităţile de astăzi.
În cadrul acestor joculeţe noi am vrut ca ei să înveţe lucruri noi, să capete încredere în ei, să se ajute unul pe celălalt şi, nu în ultimul rând, să se distreze. Noi zicem că am reuşit ce ne-am propus.

Mlaştina




 Lucrul în echipă



 







Învăţăm să dansăm!!!




Toate pânzele sus!!!



"Friptea"


Concurs



Baschet